Search found 126 matches

by Kevin
Wed Jul 26, 2017 1:02 am
Forum: Wink Basics
Topic: New Wink - Base Sketch Error
Replies: 10
Views: 447

Re: New Wink - Base Sketch Error

Hello chenhao, That does sound strange. I've sent you an email - can you reply to that email and include a zipped copy of the sketch folder (the folder including the sketch and supporting files)? I'll have a look here and see if I can get to the bottom of it. It's been a while since I looked at that...
by Kevin
Sat Apr 01, 2017 8:57 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Help! How to get correct GetPositionY()?
Replies: 3
Views: 448

Re: Help! How to get correct GetPositionY()?

I wanted to add a few more notes on this... this is a paste of a response I just sent to a user via email that discusses this. You are correct that slight tilt differences will be seen as movement because the accelerometer is picking up the acceleration of gravity which of course is a constant 1G st...
by Kevin
Tue Feb 28, 2017 3:27 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Help! How to get correct GetPositionY()?
Replies: 3
Views: 448

Re: Help! How to get correct GetPositionY()?

I've always been a bit confused about the low level details of the navigation functions. They were written by a friend a while back. I'm hoping to be able to go over them in detail soon as we'll be using the same code on the new Spirit rover. If you can send me some actual code examples I'll try to ...
by Kevin
Tue Feb 28, 2017 3:23 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Ringo won't power on ... dead?
Replies: 3
Views: 289

Re: Ringo won't power on ... dead?

Hey szx0112 -

Looks like you figured it out as I saw your follow up post. If you're still having any problems let me know via the Contact form on the plumgeek website and we'll get it taken care of.

Thanks!
-Kevin
by Kevin
Tue Feb 28, 2017 3:22 pm
Forum: Plumduino Basics
Topic: Hardware files
Replies: 1
Views: 310

Re: Hardware files

Hello Brooke,

I've been behind on getting out the hardware files for sure. Been crazy busy. I posted Plumduino drawings and schematics on github this morning.

Here's the link:
https://github.com/plumgeek/PlumGeek-Pl ... o_hardware

Thanks!
-Kevin
by Kevin
Tue Jan 31, 2017 7:13 pm
Forum: Wink Basics
Topic: Wink/Ringo on MacOS Sierra
Replies: 0
Views: 229

Wink/Ringo on MacOS Sierra

Hey all. I wanted to pass along some feedback I received from someone using Mac OS Sierra. Apparently the FTDI driver (the driver for the programming adapter) isn't required on Sierra, and installing the driver may cause the port to not show up. He was able to verify the programmer is plug and play ...
by Kevin
Wed Jan 25, 2017 7:06 pm
Forum: Wink Basics
Topic: Wink in the Classroom
Replies: 1
Views: 199

Re: Wink in the Classroom

Hello Mr Pengilley, Thanks for the post and good question. I'm always interested to hear feedback as well. It won't help in the short term but our Wink 2 units will be available in the next few weeks that move the programmer hardware onto the robot itself and eliminates the ribbon cable - now just a...
by Kevin
Sat Jan 21, 2017 4:12 pm
Forum: Plumduino Basics
Topic: Blew up plumduino by applying 12V to vin
Replies: 1
Views: 205

Re: Blew up plumduino by applying 12V to vin

Hello Carl, Sorry to hear that. The connection on the board is intended for 5 volts so it make sense that you saw smoke. The smoke probably came from a diode to the left of D7 but that would tell me a lot of current was going someplace else as well. That line connects to most of the parts on the boa...
by Kevin
Fri Jan 20, 2017 1:06 am
Forum: Wink Basics
Topic: arduino/wink issue
Replies: 3
Views: 333

Re: arduino/wink issue

I'll have a look into this. By selecting the board, we're really just telling the compiler and the program that uploads the program what target board we're using. There is a bootloader on the target that only accepts incoming code at a certain pre defined baud rate. We use 57600 on all our units. An...
by Kevin
Mon Jan 16, 2017 7:34 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Preloaded Behaviour Bugged
Replies: 7
Views: 840

Re: Preloaded Behaviour Bugged

Hey jahbulon,

I'm pretty sure we followed up via email on this and it was corrected - if not, please use the contact form on the website and we can exchange some screen shots of the problem.

Thanks,
-Kevin