Search found 6 matches

by trent
Mon Sep 07, 2015 4:29 pm
Forum: Ringo Code Share
Topic: Imperial March
Replies: 5
Views: 5710

Imperial March

My seven year old daughter and I have been going through the Ringo guide book, and when we got to the chirp chapter, she really wanted to get Ringo to play the Star Wars Imperial March. This is what we came up with. It's not complete or perfect, but we wanted to share.
by trent
Tue Aug 25, 2015 12:24 am
Forum: Ringo Basics
Topic: Serial port not showing up.
Replies: 62
Views: 29339

Re: Serial port not showing up.

Got mine in the mail today and seems to work fine. Thanks! Dropped the old one back in the mail right away. Thanks again.
by trent
Sat Aug 15, 2015 10:33 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Serial port not showing up.
Replies: 62
Views: 29339

Re: Serial port not showing up.

Hi Kevin, I've visually checked the programmer and don't see any obvious soldering problems, and the black jumper is in place. The drivers were installed successfully. I've plugged this into several ports using different cables on two different PCs running Windows 8.1, and have never heard the "...
by trent
Fri Aug 14, 2015 2:04 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Serial port not showing up.
Replies: 62
Views: 29339

Re: Serial port not showing up.

I am having this problem with a standard USB A to Mini-B cable. Tried a couple different ones with no success. Possibly a problem with the Programming Adaptor?
by trent
Wed Aug 12, 2015 10:33 pm
Forum: Ringo Basics
Topic: Serial port not showing up.
Replies: 62
Views: 29339

Re: Serial port not showing up.

I am running PC Windows 8.1. And have also noticed that the charge light comes on with the direct USB connection, but not through the programming board.
by trent
Wed Aug 12, 2015 12:37 am
Forum: Ringo Basics
Topic: Serial port not showing up.
Replies: 62
Views: 29339

Serial port not showing up.

I've installed the drivers and everything in the first steps, but my computer doesn't seem to be recognizing the connector and the Tools Port menu in the Arduino IDE is still grayed out. Being completely new to this sort of thing, I don't know where to begin troubleshooting. Any help would be apprec...